Мінімізація психологічних чинників виникнення головного болю

Медитация

Найрізноманітніші психологічні стани та емоції можуть бути причиною головного болю напруги. Гнів, занепокоєння, роздратування зазвичай мають прямий зв’язок із фізичним станом. Що робити, коли наш емоційний фон спричиняє напади головного болю?

Спробувати розслабитися

На додачу до знеболювального препарату техніки релаксації є гарним способом зменшення головного болю, оскільки вони створюють вихід для емоційного та фізичного напруження. Методи варіюються від простих вправ, таких як глибоке дихання і швидка ходьба, до технік контролю свідомості, наприклад медитація. Нижче наведено деякі перевірені та вірні методи.

Зробіть масаж

Масаж послаблює напругу та спазми в м’язах і зв’язках. Ви можете масажувати власну голову, шию і плечі, хоча краще, якщо хтось інший робить вам масаж. Методи включають у себе розтирання, розминання і тиск на певні ділянки тіла.

Глибоко вдихайте

Цю техніку релаксації можна практикувати де завгодно. Робіть повільні глибокі вдихи, вдихаючи від діафрагми, а не від грудей. Дихайте через ніс, поступово наповнюючи легені киснем. Видихайте повільно і повністю. Занадто глибоке дихання може спричинити запаморочення або гіпервентиляцію, тому не перестарайтеся.

Спробуйте медитацію

Медитація може принести фізичну та емоційну користь. Оптимально проводити один або два 20-хвилинних сеанси медитації щодня в тихому місці. Є кілька способів медитувати, і краще проконсультуватися з професіоналом, який навчить діяти правильно.

Scroll to Top